Veiligheid, de religie van Logi-technic

Vraag aan om het even wie naar het belang van veiligheid. Je kan je verwachten aan enkele voor de hand liggende antwoorden, zoals deze.

‘Ja, ik vind veiligheid heel belangrijk’
‘Ik houd me steeds aan alle veiligheidsvoorschriften’
‘Een ongeluk is snel gebeurd’

Uiteraard zijn deze antwoorden correct, stuk voor stuk. Maar is veiligheid een knop die we aan- of af kunnen zetten? Is het een kwestie van de juiste procedures volgen, al dan niet altijd? Valt of staat veiligheid bij het dragen van een helm?

Bij Logi-technic is veiligheid op de werkvloer next-level. Naast het hanteren van de hoogste veiligheidsnormen (OESO, VGA), staan we voor de teamsport die safety is. Een team waar iedereen bij Logi-technic in meespeelt. Veiligheid en preventie zijn geen begrippen die we kunnen vatten in dagdagelijkse leiding. Nee, het is een verhaal van coaching en ondersteuning. We willen onze mensen animeren, inspireren en triggeren. Zo bekomen we een aanpassing in houding en gedrag. We betrekken iedereen in de veiligheidsfilosofie van Logi-technic. Iedereen ambassadeur! Dit is hun – en ons – verhaal.

Niet adviseren, wel coachen en ondersteunen

Veiligheid en preventie zijn universele begrippen bij Logi-technic. Dat gaat veel verder dan brochures en mailtjes sturen. Logi-techniekers betrekken bij alle facetten van dit belangrijke concept, zo doen wij het. Verbaast het je dat we daar al vroeg mee beginnen? Inderdaad,, bij ons rekruteringsbeleid. Hierbij peilen we bewust naar de houding tegenover veiligheid bij elke consultant. Ben je bereid een oogje dicht te knijpen voor een onveilige werkomgeving? Of een voertuig te besturen zonder het benodigde attest? Dan ben je niet in de wieg gelegd om Logi-technieker te worden. Hard? Jazeker. Maar dat zijn de gevolgen van onveiligheid – jammer genoeg – ook. Vanaf dag één ontvang je als pas aangeworven technieker een uitnodiging om enkele safety intake webinars te volgen, gevolgd door schriftelijke tests om deze kennis te toetsen. Een beetje schools? Zeker niet. Dat heeft alles te maken met de volgende stap: met één van dé gezichten van veiligheid en preventie mee de baan op gaan. Met een bezoek langs verschillende werven dompelen we het nieuwste lid van de Logi-technic-familie onder in de safety principles van Logi-technic.

Veiligheid kent geen barrières

Waar gaat het bij veel bedrijven mis? Bij medewerkers die onveilige situaties of (voorkomen) arbeidsongevallen niet melden. Een gebrek aan vertrouwen in de opvolging of een vrees voor eigen toekomst speelt hier vaak een rol in. Niet bij Logi-technic. We geloven niet in barrières die onze specialisten weerhouden van meldingen te doen. De lijnen staan altijd open. Als Logi-technieker is de app van Logi-technic je beste vriend. Het is tevens de beste tool om onveilige situaties te melden. Dit moedigen we aan bij onze mensen. Tenslotte, hoe meer meldingen we krijgen, hoe minder ongevallen we hebben. Daarom dat iedereen dit kan doen, via de app, maar ook per mail, telefoon en zelfs via Whatsapp. Hoe meer meldingen we krijgen, hoe minder kans op ongevallen. Een simpel concept, maar wel eentje dat efficiënt is.

Preventiepartner voor elke klant én specialist

Uiteraard staan we voor degelijke opvolging van elke melding. We bespreken dan daarna als team met de klant hoe we een einde kunnen maken aan de onveilige situatie. Is dat – om één of andere reden – niet mogelijk. Dan houdt ook de samenwerking op. Veilige werkomstandigheden is het minste dat onze toptechniekers verdienen. Daar sluiten we geen compromissen in. Vindt er toch een ongeval plaats? Dan communiceren we die intern rond met een Safety Flash: een intern stukje communicatie dat iedereen kan bekijken. Hierin beantwoorden we enkele belangrijke vragen. Wat is er gebeurd? Hoe had het voorkomen kunnen worden? Wat nemen we mee? Deze bevindingen communiceren we ook in elk team tijdens één van de regelmatige safety-meetings.

Toolboxen en protocollen

Elke Logi-technieker is een veiligheidsambassadeur. Hen hierbij helpen doen we o.a. door regelmatig Toolboxen door te sturen. Eenvoudige fiches met de juiste veiligheidsprocedures per situatie, helder uitgelegd. Daarna kan iedereen deze nieuwe kennis meteen toetsen. Geen paniek, we delen geen buizen uit. Ook organiseren we geregeld webinars waarin we nieuwe ontwikkelingen bespreken, actuele vragen beantwoorden en passend advies en begeleiding voorzien. Hoe bedien je verantwoord machines? Waar je moet op letten als je voor de eerste keer in een raffinaderij werkt? Hoe werkt EHBO? Deze opleidingen en meer geven we op de Logi-technic Academy, waar we ervaring en expertise delen met iedereen. Veiligheid is geen zuivere wetenschap, maar draait rond de juiste procedures, vaste protocollen en heldere communicatie. Deze gouden driehoek, da’s de essentie van Logi-technic.

 

Did we catch your interest?

Get in touch at +32 (0)3 270 97 00 or

Check out our open positions