Wat doet een mechanieker? Die zorgt ervoor dat alle machines in een industrieel bedrijf draaien zoals het hoort. Gewoon onmisbaar op de werkvloer!
Is het mechanieker of mekanieker, mecanieker of mecanicien – wie zal het zeggen? We volgen het 'Groene Boekje' en gaan voor de eerste optie – mechanieker. Mecanicien is namelijk meer gericht op het onderhoud van auto’s, motoren en fietsen. Maar dat is niet het profiel dat we zoeken bij Logi-technic. Maar wie zoeken we dan wel? In deze tekst beantwoorden we graag al deze vragen waaronder ‘Wat doet een mechanieker?’
Als mechanieker – of service technieker – houd je je in alle gevallen bezig met het preventief onderhoud van machines en installaties. Je voorkomt met andere woorden breuken en mankementen door de machines een mechanisch onderhoud te geven, voorkomen is beter dan genezen zegt men wel eens. Je maakt alle machineonderdelen schoon, smeert ze, stelt ze bij en draait alles aan.
Is de machine of installatie kapot, dan moet je uiteraard in staat zijn die te herstellen. Dat noemen we het curatieve onderhoud.
Wat doet een mechanieker samengevat?
Je controleert dus de werking van het materiaal, bekijkt de instrumentengegevens grondig en hebt daarbij oog voor werkelijk alle kritieke punten. Oog voor details dus.
Bij Logi-technic zoeken we vooral mechaniekers voor industriële projecten. We bieden dus werk aan in de industrie. Dat betekent dat je als mechanieker terechtkomt in het bestaande team van een van onze industriële klanten.
Het hele project door werk je bij hen op dezelfde locatie. Kan het makkelijker of handiger? Bij ons geen dagelijkse verplaatsingen naar steeds weer een ander adres. Maar als je op zoek bent naar afwisseling kunnen we hier zeker eens over samenzitten!
Bij die klant word je verantwoordelijk voor het onderhoud van de installaties. Geen nood, de klant geeft je een grondige uitleg voordat je bij hem aan de slag gaat en anders doen wij het zéker.
“Want elke machine is hetzelfde en toch ook weer anders.”
Een basisopleiding als mechanieker of de nodige ervaring is wel nodig. En daar kom jij in the picture.
De onderdelen van de industriële machines komen onder jouw hoede te staan. Je kijkt ze na en vervangt ze indien nodig. We hebben veel klanten en dus ook een groot aanbod van jobs als mechanieker. Zo kan je te maken krijgen met ventilatoren, pompen, pneumatica, motoren en hydraulica. Hier vind je de domeinen waarin Logi-technic expertise heeft.
Je monteert diverse onderdelen of stukken van de industriële uitrusting en volgt daarbij alle machinevoorschriften en documentatie. Dat lukt omdat je beschikt over mechanische expertise én omdat je veel weet over en kennis hebt van verschillende materialen.
Ben je mechanisch monteur, dan bouw je machines op van a tot z. Je wordt met andere woorden verantwoordelijk voor de inwerkingstelling. Werkt de machine, dan ligt dat voor een groot deel aan jouw talenten én je oog voor de details in de mechanische werktekeningen.
"Het is uiteraard van het allerhoogste belang dat je alle onderdelen op een correcte manier monteert."
Bij productiewijzigingen wordt er ook van jou verwacht dat je de nodige aanpassingen bepaalt en doorvoert. Kunnen lassen is een troef, want je weet dat je vaak met ijzer en staal werkt. Dat lassen komt er trouwens vaak bij als je een machine moet herstellen.
Deze vraag sluit volledig aan bij het antwoord op: ‘Wat doet een mechanieker?’
In de allereerste plaats heb je een goed mechanisch inzicht nodig. Dat spreekt vanzelf. Je hebt dus wellicht een beroepsopleiding achter de rug en beschikt over de nodige technische kennis.
Maar ook je persoonlijkheid speelt een grote rol als je een goede mechanieker wilt worden. Je moet gedreven zijn om voor elk technisch probleem de juiste oplossing te vinden. Je houdt er echt van problemen op te lossen. Voor jou telt alleen het resultaat. Dat staat op nummer één.
Je hoort ook te beschikken over een groot verantwoordelijkheidsgevoel want zelfs de kleinste fout kan ernstige gevolgen hebben, zeker in een industriële omgeving. Accuraat, begaan, zelfstandig en besluitvaardig zijn kenmerken die jou helemaal omschrijven. Zo hou je rekening met op alle details van de 101 veiligheidsvoorschriften.
Verder organiseer je je werk als de beste, communiceer je vlot en werk je goed én flexibel samen in team.
Omdat je vanaf dag één supergoed wordt begeleid door een ervaren Technical Supervisor die zelf enorm veel praktijk in de vingers heeft. Die dus wéét waar hij het over heeft en in jouw schoenen heeft gestaan. Iets over een mijl in iemands schoenen wandelen…
Bij Logi-technic word je met open armen ontvangen door een topteam vol dynamiek. Want ons bedrijf motiveert zijn mensen op alle mogelijke manieren. En dat leidt vanzelf tot werktevredenheid en echt goesting om te werken. En dan hebben we het nog niet over de feestjes gehad…
Bovendien zal het loon dat je krijgt als mechanieker je absoluut motiveren om je job goed te doen. Je hebt het net gelezen. Het antwoord op de vraag 'wat doet een mechanieker' is een behoorlijke boterham. Je mag dus rekenen op een loon waarvoor je elke morgen graag je bed uitkomt. Uiteraard is er ook een hospitalisatieverzekering en krijg je maaltijdcheques bovenop de wagen die Logi-technic zonder fout voorziet, en ook dat is meegenomen.
Wil je je verder scholen? Bijvoorbeeld meer leren over elektriciteit, zodat je kan doorgroeien naar de functie van elektromechanieker of elektrotechnieker? Dan heb je opleidingsmogelijkheden genoeg via onze Logi-technic Academy. Profiteer ervan!
Aarzel dan niet contact met ons op te nemen. We beantwoorden je vraag gemotiveerd én dynamisch. Want ook wij werken graag bij Logi-technic.
Een roedel, een équipe, of gewoon een team toptechniekers? Hoe je ons ook wilt noemen, samen kunnen we elke technische uitdaging aan. Doe je met ons mee?
COPYRIGHT © 2024 LOGI-TECHNIC NV. ALL RIGHTS RESERVED.