Het ultieme cijfer: het loon van een onderhoudstechnieker

Een job doen die je graag doet, dat is wat je wilt natuurlijk. Maar wat die job maandelijks “schuift” is ook belangrijk. In deze blog vertellen we je hoeveel een onderhoudstechnieker verdient.

Een job doen die je graag doet, dat is wat je wilt natuurlijk. Maar wat die job maandelijks "schuift" is ook belangrijk. In deze blog vertellen we je hoeveel een onderhoudstechnieker verdient. Je komt met andere woorden te weten of je met het loon van een onderhoudstechnieker het beleg op je boterham kan kopen én of je je ook nog iets extra's kan permitteren.

Vervolgens hebben we het over de verschillen in het loon van verschillende onderhoudstechnici en de redenen daarvan. Wel belangrijk is om te onthouden dat dit over totaalpakketten gaat, het kan dus van werkgever tot werkgever verschillen omdat er andere voordelen aan vasthangen.

Ten slotte proberen we je te overhalen om je talenten ten dienste te stellen van Logi-technic. Maar dat komt pas op het eind van de blog. Eerst de belangrijke zaken, namelijk het loon. 🙂

Wat is het loon van een onderhoudstechnieker?

We laten je niet langer in spanning, maar spelen je onmiddellijk het bedrag door waarop je zit te wachten.

Het brutoloon voor een onderhoudstechnieker in een voltijdse functie zit tussen de 2.500 en 4.000 euro bruto. Wanneer hij voltijds werkt verdient hij gemiddeld 3.000 euro bruto per maand. Dat komt zoals je weet overeen met 38 uur per week.

Wat is dat nu in mensentaal? Hoeveel is dat in uurloon? Een onderhoudstechnieker verdient tussen de 15 en 19 euro bruto per uur, afhankelijk van zijn competenties, scholing en ervaring. Maar wat hier écht de doorslaggevende factor is. Bij Logi-technic stellen we professionele Technical Supervisors aan zodat je zéker in de juiste loonschaal wordt ingeschaald!

Let wel, dat loon verhoogt als hij ploegendienst doet of extra werk in het weekend. En het gebeurt vaker dan je denkt dat een onderhoudstechnieker ook 's nachts, 's zaterdags en 's zondags werkt. Want wie wordt er bij een panne of defect altijd als eerste opgeroepen? Inderdaad, de gepassioneerde onderhoudstechnieker. Maar daarvoor krijgt hij gelukkig een toeslag. Bovendien kan je ook via Logi-technic jezelf bijscholen waardoor je je competenties kan uitbreiden, en bijgevolg natuurlijk ook je loon 😉.

Waarom verschilt het loon van een onderhoudstechnieker?

Het loon van een onderhoudstechnieker verschilt omdat zijn loon bepaald wordt door:

  • de sector waarin hij werkt: bepaalde sectoren betalen meer
  • het diploma dat hij heeft behaald: er is een verschil tussen een professionele bachelor, technische bachelor en academische bachelor
  • het werk dat hij doet: wie een functie met verantwoordelijkheid heeft zal meer verdienen dan een beginner
  • en natuurlijk ook het aantal jaar ervaring dat hij heeft: wie slechts een beperkte ervaring heeft zal minder verdienen
  • welk totaalpakket er wordt voorzien door de werkgever zelf

Het goede nieuws? Het Salariskompas van Jobat toont alvast een mooie evolutie. Het gemiddelde loon van een onderhoudstechnieker is de laatste vier jaar met negen procent toegenomen.

Dat heeft wellicht alles te maken met het feit dat onderhoudstechnieker een knelpuntberoep is. Goede technische mensen voor het invullen van technische beroepen lopen niet zo talrijk rond.

"De kans op werk als onderhoudstechnieker is torenhoog, in geen tijd vind je een geschikte vacature."

Jobat heeft ook de gemiddelde brutolonen van verschillende soorten onderhoudstechniekers op een rijtje gezet. Hieronder vatten we dat even voor je samen.

Wat is het (bruto) loon van een onderhoudstechnieker die werkt als:

  • monteur en hersteller van machines? 3.137 euro per maand
  • ICT-installateur en reparateur? 2.900 euro
  • Installateur en reparateur van elektrische apparatuur? 2.870 euro
  • technicus in ingenieurswetenschappen? 3.917 euro
  • procesoperator? 4.016 euro

Ook in de Loonwijzer en op de salaristool van Talent.com lees je wat een technieker maandelijks verdient.

Onze tip? Verkijk je niet op cijfers!

Het loon van een onderhoudstechnieker varieert omdat ook de jobinhoud varieert. Een beginnende monteur zal dus minder verdienen dan een ervaren elektromechanisch technieker. Maar dat spreekt natuurlijk vanzelf.

In onze blog 'Wat doet een onderhoudstechnieker?' merk je dat er veel variatie is in jobinhoud en verantwoordelijkheden. Een job als industrieel technieker is bijvoorbeeld niet dezelfde als een job als technieker met operationele verantwoordelijkheid.

Je loon is ook afhankelijk van het feit of je een vast contract hebt, generalist bent, een diploma als technieker hebt of specifieke kennis van mechanica, elektriciteit, pneumatiek en hydraulica. Elk van die aspecten bepaalt hoeveel je uiteindelijk verdient. Daarbovenop krijg je bij Logi-technic ook standaard:

  • nieuw uitgeruste werkkarren
  • de optie om privé met je wagen te rijden
  • een Safety-team dat altijd voor je klaarstaat
  • vernieuwende apps's om werkbonnen en andere communicaties te maken en versturen
  • Cosy corners om bij te babbelen met de collega's
  • familie-events om u tegen te zeggen, plezier voor jong en oud gegarandeerd!

Verkijk je echter niet op de cijfers, want naast je loon is de plaats waar je als goede onderhoudstechnieker terechtkomt van een nog veel groter belang.

  • Kom je terecht in een stabiel bedrijf?
  • Een gezond bedrijf?
  • Of een groeiend bedrijf?

En dan hebben we het nog niets gezegd over die belangrijke extralegale voordelen zoals extra vakantiedagen, extra troeven, moderne productieomgeving, specifieke opleiding, 13e maand.

Word deel van het team onderhoudstechniekers van Logi-technic

  • Zin om je carrière de juiste wending te geven als ambitieuze starter?
  • Ben je als ervaren professional op zoek naar net een nieuwe wending in je carrière?

Dan klop je het best bij Logi-technic aan. We hebben plaats voor iedereen, van bachelor tot master.

Waarom deel uitmaken van het team van Logi-technic?

Omdat we 100% beseffen dat het onze medewerkers zijn die ervoor zorgen dat we groeien. We weten dat het stuk voor stuk schitterende mensen zijn die in onze naam hun beste beentje voorzetten in de bedrijven die we onze klanten kunnen noemen. En net omdat ze schitterend en soms zwaar werk verrichten, krijgen ze van ons een meer dan marktconform loon.

Maar dat marktconform loon van een onderhoudstechnieker is uiteraard niet het enige positieve aan deel worden van het 450-koppige team van Logi-technic. Er zijn er meer.

  • Wil je je gewaardeerd voelen in wat je doet?
  • Elke dag opnieuw op pad worden gestuurd voor toffe en uitdagende projecten die 100% bij je passen?
  • De een na de andere kwalitatieve opleiding krijgen in onze Logi-technic Academy om mee te zijn met de nieuwste technische evoluties en je expertise nog te verdiepen?

Laat dan van je horen!

Nog redenen waarom werken bij Logi-technic een goede keuze is?

We willen dat je steeds dat ietsje extra's doet voor onze klanten. En we weten dat mensen die hun job graag doen, dat extra stapje vanzelf zetten. We bieden je dus niet alleen een contract met werkzekerheid, maar blijven je ook motiveren en enthousiasmeren. Dat doen we door je fijne en uitdagende projecten aan te bieden die 100% bij jou passen.

In de mate van het mogelijke houden we ook rekening met jouw voorkeur over de plaats tewerkstelling.

En als kers op de taart bieden we je naast het behoorlijke loon van een onderhoudstechnieker een leuke werksfeer aan, toffe collega's met mega coole teamevents!

Bekijk even de vacatures bij Logi-technic. Of solliciteer meteen spontaan!

Een roedel, een équipe, of gewoon een team toptechniekers? Hoe je ons ook wilt noemen, samen kunnen we elke technische uitdaging aan. Doe je met ons mee?

Bekijk onze jobs