Logi-technic en Accent bouwen aan de toekomst

Op 18 en 19 oktober 2019 vond de tweede editie van onze Accent Innovatiebeurs plaats, een tweedaagse om jongeren warm te maken voor techniek. Clichés dat technische jobs en jobs in de bouwsector vooral belastend en eentonig zijn, zijn vandaag de dag volledig achterhaald, en dat wilden wij bewijzen.

We vroegen initiatiefneemster Lien Byttebier, General Manager van Accent Construct, hoe zij de beurs heeft ervaren.

Dag Lien! We hebben het maar van horen zeggen, maar naar het schijnt was de tweede editie van de Accent Innovatiebeurs alweer een schot in de roos… Wat vond jij er zelf van?

Dat kan ik alleen maar bevestigen! Op vrijdag was de beurs zelfs volledig uitverkocht. Stand-up comedian Henk Rijckaert wist alle 350 leerlingen volledig op te warmen met enthousiasmerende woorden over techniek en ook daarna heb ik alleen maar geboeide en blije gezichten gezien tijdens de verschillende workshops. Alle leerlingen en hun begeleiders konden ’s avonds huiswaarts trekken met een pak leuke ervaringen (en goodies) op zak!

Op vrijdag nodigden jullie scholieren uit, maar op zaterdag mochten ook ouders met hun kroost naar Technopolis komen. Hoe viel dat mee?

Dat was vooral heel spannend. Aangezien we nog nooit iets voor die doelgroep hadden georganiseerd, was het even afwachten of het idee zou aanslaan. Wij vinden het minstens even belangrijk om niet alleen scholen, maar ook ouders warm te maken voor techniek en technologie. Ouders hebben namelijk de grootste invloed op de (studie)keuzes van hun kinderen, dus het is belangrijk dat ook zij met hun eigen ogen kunnen ervaren dat technische jobs ongelooflijk boeiend en uitdagend kunnen zijn. En ik denk wel dat we in onze opzet geslaagd zijn, want we mochten uiteindelijk ook op zaterdag heel wat enthousiaste ouders met hun kinderen verwelkomen.

Komt er volgend jaar een derde editie van de innovatiebeurs?

Ongetwijfeld! De reacties die we achteraf te horen kregen, bevestigen de nood aan dergelijke evenementen. Niet alleen de scholen en hun leerlingen waren razend enthousiast, maar ook de ouders wisten ons initiatief wel te appreciëren. Zo kregen we achteraf dit mailtje van Alexandra, een mama die met haar tienjarige dochter naar de beurs was getrokken: “Volgens mij is jullie doel bereikt. ’s Avonds vertelde mijn dochter me dat ze later niet alleen een denker wil zijn, maar ook een maker. Dat ze dingen wil bouwen.” Fantastisch toch, zoiets? Daar doen we het voor, he!

Benieuwd hoe het er op de Accent Innovatiebeurs aan toe ging?

(Her)beleef alles alsof je er zelf bij was in onze aftermovie!

Bekijk het flmpje hier!