The making of… Young Talent! Een blik achter de schermen van de eerste Tec Digital bootcamp

De eerste bootcamp van Tec Digital is afgevinkt! En niet zomaar een bootcamp, maar wél een .NET-bootcamp! Na 3 intense opleidingsweken, blikken zowel deelnemers als lesgevers unaniem positief terug op het gehele traject. Bij Tec Digital scanderen ze al jaren “hire for attitude, train for skill”. Met deze bootcamp zette het bedrijf woorden om in daden, want de meest recente .NET codeerkennis is nog steeds niet ingeburgerd in de scholen. Zo dichten ze de kloof tussen de noden van de bedrijfswereld en het onderwijsaanbod.

Peter Cornelis, HR-coördinator van Tec Digital in Gent, kijkt met een voldaan en trots gevoel terug op 3 intense weken .NET Core. ‘We waren er al geruime tijd van overtuigd dat we een intern opleidingstraject moesten opstarten om vraag en aanbod naar gepassioneerd IT-talent te dichten. Door ons te richten op jongeren met brains en de juiste attitude slagen we erin om van hen op een erg korte termijn gewaardeerde experts te maken. Zoals steeds bij de lancering van een nieuw concept is dé uitdaging om een eerste grote klant voor je verhaal te kunnen winnen.

Het klikte al van bij het eerste contact opperbest tussen Tec Digital en de IT-afdeling van het bedrijf House of HR. Bovendien hadden ze bij House of HR een actuele nood aan .NET’ers en de rest is ondertussen geschiedenis. Happy customer: check!

Hire for attitude, train for skill – van concept naar het echte werk

House of HR deed uiteindelijk meer dan alleen maar de vraag stellen naar .NET-experts. Tec Digital en House of HR bogen zich samen over de kernvraag: ‘Wat zijn de must-have-skills voor een .NET-expert?’ Het resultaat van deze brainstormsessies was een generieke opleiding van minstens 3 lesweken, aangevuld met een eindoefening.

Zo verduidelijkt ook Peter: ‘We wisten al snel dat we voor .NET Core zouden kiezen – vanwege de nood aan .NET Core expertise bij klanten. Uiteindelijk werd het een combinatie van .NET backend, Angular frontend en de nodige Azure, DevOps en cloud computing praktijk. Deze kennis is nog niet ingeburgerd in het curriculum van de gemiddelde IT-opleiding. Dit alsnog aanbieden met een informatieve bootcamp, dichter bij hire for attitude, train for skill kom je gewoon niet.’

En de Tec-filosofie? Die sloot naadloos aan bij de deelnemers. ‘Het viel snel op hoe divers de groep was. Stuk voor stuk jonge mensen die vanuit verschillende sectoren hun weg naar development hadden gevonden. We wilden ze vanaf het begin met deze bootcamp klaarstomen voor een inhoudelijk uitdagende job en heel wat werkgeluk. Elke deelnemer had uiteraard al een basis .NET-kennis – da’s ook een vereiste om deel te nemen – maar misten nog veel wanneer het ging over cloud en Angular. Maar bij Tec Digital geloven we dat passie en een “screw it, let’s do it”-mentaliteit minstens even belangrijk zijn om je doelen te bereiken.’

The adventure begins!

Na de opleiding begint het avontuur pas echt! Op de eerste opdracht bij een klant kan de Tec Digital-consultant zijn verworven kennis in de praktijk zetten. Typisch in de IT-wereld is dat opdrachten makkelijk een jaar of langer duren. Na het einde van deze eerste opdracht worden de consultants ingezet op opdrachten bij nieuwe klanten, en zo groeit uiteraard ook het senioriteitsniveau van de consultant.

Voor de Tec Digital-bootcamp is er een grote toekomst, zo bevestigt Peter. ‘De eerste .NET bootcamp was een primeur. We gaan nu aan de slag met de lessen die we uit de eerste editie hebben getrokken. Concreet willen we 2 keer per jaar een bootcamp organiseren, in februari en oktober. Verder zijn we helemaal vrij in de uitwerking. Toekomstige bootcamps kunnen dus gericht zijn op andere types consultants, of andere programmeertalen aanbieden.’

‘Een intens maar waardevol proces’

Britt (28) koos nog niet zo lang geleden voor een indrukwekkende carrière switch, van verkoopster in een chocoladewinkel naar een leven als .NET developer bij Tec Digital. Deze bootcamp bleek een uitstekende stap.

De grootste rookie van de groep, maar niet te evenaren qua honger naar kennis. ‘De intensiteit maakte het bij momenten best pittig, maar doorzetten loont nu eenmaal. Dat geldt al helemaal bij Tec. De .NET-bootcamp was een goede voorbereiding, en een waardevolle investering in de toekomst. Ik leerde veel dingen die op school niet of nauwelijks behandeld werden en daar pluk ik nu bij mijn klant Accent de vruchten van. Daarnaast was het ook een toffe groep, die nu in z’n geheel bij dezelfde klant aan de slag is. Zo sta je tijdens die eerste weken niet helemaal alleen, da’s ook veel waard.’

‘Het traject zit goed in elkaar’

Chris (24) vond vanuit de drukkerijwereld de weg naar IT. Via een bachelor toegepaste informatie waar hij enkel de programmeervakken met succes aflegde, kwam hij uit bij de .Net bootcamp.

‘Het niveau van de .NET-bootcamp bleek afwisselend, van makkelijke onderwerpen tot het geavanceerdere werk. Dat maakte het allemaal wel interessant natuurlijk – net omdat dit materie is waar we bij onze klanten het verschil mee kunnen maken. We zijn in elk geval goed voorbereid voor wat er bij elke klant op ons bord komt, en da’s uiteindelijk waar je het ook voor doet. Ik vond het ook goed dat er na de bootcamp nog een strakke opvolging en ondersteuning werd voorzien door Tec Digital. Onze meningen en ervaringen telden mee. Er is duidelijk goed nagedacht over het traject.’

Grijp je kans bij Tec

Je leest het: bij Tec kan je groeien. Tijd voor een groeispurt voor jouw carrière? Dan begint ons verhaal bij de vacatures. Check ze uit!

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.